Χρήση προϊόντων Gel

Τι είναι το GEL;

Αποτελείται από δύο ξεχωριστά υλικά σε υγρή μορφή, που όταν τα αναμίξουμε παίρνουν την μορφή στερεού GEL.

Τι τύποι GEL υπάρχουν;

Υπάρχουν τέσσερις τύποι GEL:

 1. MPGEL δύο συστατικών, όπου στην τελική του μορφή γίνεται μπλε διαφανές και είναι επισκέψιμο.
 2. CRYSTAL GEL δύο συστατικών, όπου στην τελική του μορφή γίνεται τελείως διαφανές και είναι επισκέψιμο.
 3. REPLAY GEL δύο συστατικών, όπου στην τελική του μορτή γίνεται πράσινο διαφανές και είναι επαναχρησιμοποιήσιμο.
 4. ONE GEL ενός συστατικού, όπου στην τελική του μορφή παραμένει σε ημιπαχύρευστη μορφή, εφαρμόζεται με ένα απλό πιστόλι σιλικόνης και είναι επισκέψιμο.

Σε τι  συσκευασίες υπάρχουν;

MP GEL

 • Συσκευασμένο σε σακουλάκια MPGEL SG  170ml
 • Συσκευασμένο σε σακουλάκια MPGEL SG 240ml
 • Συσκευασμένο σε σακουλάκια MPGEL SG 420ml
 • Συσκευασμένο σε σακουλάκια MPGEL SG 600ml
 • Συσκευασμένο σε μπουκάλια MPGEL plus 300ml
 • Συσκευασμένο σε μπουκάλια MPGEL plus 500ml
 • Συσκευασμένο σε μπουκάλια MPGEL plus 1L
 • Συσκευασμένο σε μπιτόνια MPGEL plus 10L

MP CRYSTAL GEL

 • Συσκευασμένο σε μπουκάλια CRYSTAL GEL 1L
 • Συσκευασμένο σε μπουκάλια CRYSTAL GEL 2L

REPLAY GEL

 • Συσκευασμένο σε μπουκάλια REPLAY GEL 1L

ONE GEL

 • Συσκευασία 300ml σε φυσίγγιο

Πού χρησιμοποιούνται;

 •   MP GEL: Tοποθετείται σε κουτιά διακλαδώσεως στεγανά (ηλεκτρικών συνδέσεων)  παρέχοντας 25.5 kV/mm διηλεκτρική διάσπαση, η οποία του καθιστά την μονωτική ιδιότητα. Είναι επίσης κατάλληλο για συνδέσεις σε στεγανά κουτιά που βρίσκονται σε φρεάτια, συνδέσεις σε επίτοιχα κουτιά, σε εξωτερικούς χώρους, συνδέσεις αντλιών κ.α. Παρέχει  προστασία από θαλασσινό ή γλυκό νερό.
 •  MP CRYSTAL GEL: Είναι κατάλληλο για προστασία ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και πλακετών εγκιβωτίζοντας τα μέσα στο GEL, καθώς και για  προστασία από θαλασσινό ή γλυκό νερό. Εκτός από την μονωτική ιδιότητα των 25.5kV/mm διηλεκτρικής διάσπασης, παρέχει επίσης την ιδιότητα του τελείως διαφανούς χρώματος του GEL, για να υπάρχει εξ όψεως έλεγχος του εγκιβωτισμένου ηλεκτρονικού εξαρτήματος.
 •  ONE GEL: Είναι υλικό που χρησιμοποιείται εκεί όπου δεν μπορούμε να βάλουμε MP GEL ή CRYSTAL GEL (π.χ. σε σημεία χωρίς άμεση προσβάση για την έγχυση του GEL, σε κάθετα κουτιά η σε κουτιά με τρύπες κ.α.

Πως να το χρησιμοποιήσω;

Όλα τα προϊόντα είναι σε χάρτινα κουτιά συσκευασμένα, όπου μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται οδηγίες χρήσης. Στις συσκευασίες με τα σακουλάκια υπάρχουν ειδικά στόμια για την έγχυση του GEL. Στις συσκευασίες με τα μπουκάλια υπάρχουν μέσα ειδικός δοσομετρητής και αναμεικτήρας για την έγχυση του GEL.

Συσκευασίες σακουλάκια: Προετοιμάζουμε το κουτί που θέλουμε να κάνουμε την έγχυση του GEL, ώστε να μην έχει σκόνες και χώματα και φροντίζουμε να μην υπάρχει υγρασία και να είναι στεγνό. Βγάζουμε τον διαχωριστή, ενοποιούμε και ανακατεύουμε τα δύο υγρά για 5 λεπτά. Προσαρμόζουμε το στόμιο στο σακουλάκι και ρίχνουμε το υγρό στο κουτί. Σε είκοσι λεπτά το GEL έχει πήξει και έχει πάρει την τελική του μορφή.

Συσκευασίες σε μπουκάλι: Προετοιμάζουμε το κουτί που θέλουμε να κάνουμε την έγχυση του GEL ώστε να μην έχει σκόνες και χώματα και φροντίζουμε να μην υπάρχει υγρασία ώστε να είναι στεγνό. Ρίχνουμε ίδια ποσότητα από κάθε μπουκαλάκι στον δοσομετρητή, ανακατεύουμε με τον ξύλινο αναδευτήρα  για 5 λεπτά τα δύο υγρά  και ρίχνουμε το υγρό στο κουτί. Σε είκοσι λεπτά το GEL έχει πήξει και έχει πάρει την τελική του μορφή. Κλείνουμε τα δοχεία και κρατάμε τα δύο υγρά που μας περίσσεψαν για μελλοντική χρήση.

One Gel: Τοποθετούμε το φυσίγγιο στο πιστόλι σιλικόνης, προετοιμάζουμε το κουτί που θέλουμε να κάνουμε την έγχυση του GEL ώστε να μην έχει σκόνες και χώματα και φροντίζουμε να μην υπάρχει υγρασία ώστε να είναι στεγνό. Βάζουμε το πιστόλι στο πάτο του κουτιού, πιέζουμε την σκανδάλη να κάνει την έγχυση και τραβάμε προς την πάνω επιφάνεια του κουτιού το στόμιο, ώστε η γίνει σωστή πλήρωση του κουτιού από GEL.


Πως να υπολογίσω τι συσκευασία πρέπει να πάρω